załóż konto nie pamiętam hasła
wyszukiwanie zaawansowane

FORUM MOTOCYKLOWE / DLA MOTOCYKLISTÓW

FORUM  » INNE  » TECHNIKI JAZDY, WYPADKI  » 

PO WYPADKU

Autor Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2009-07-07 23:25:18
hej! moj bike jest po wypadku i w zwiazku z tym mam-pytanie: jesli istnieje mozliwosc i ktos moze podpowiedziec to z gory dzieki!
po tym wypadku mam lekko krzywe "półki"(lagi sa proste) jak to wyeliminować!! powoli zebra dochodza do siebie i nie moge sie doczekac az wsiade na moja bestie!!! pozdrawiam
powrót do góry profil pw
4227.jpg
Ilość wiadomości: 715
Dodano: 2009-07-08 06:17:07
jeśli masz proste lagi i golenir, tzn. zawieszenie nie dostało strzala takiego, żeby się zgiąć, to najprawdopodobniej masz poprosty zawias "skręcony" na półkach. w sumie nic strasznego, luzujesz śruby i ustawiasz wszystko na prosto. inna sprawa, że warto jednak sprawdzić półki, często bywa tak, że np. dolna dostaje i jest skrzywiona.
najlepiej rozbierz, sprawdź, pomierz i poskładaj do kupy. polecam zrobienie tego według przykazań książki serwisowej, z zachowaniem wszystkich momentów dokręceń śrub, etc.
NIE JESTEM ZUPEŁNIE BEZUŻYTECZNY - ZAWSZE MOGĘ BYĆ ZŁYM PRZYKŁADEM!!!

White Aryan Kebab & Tacos
powrót do góry profil pw www
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2010-02-23 14:39:08
jezeli nie mierzyles lag, to nie badz pewny ze sa proste. nawet minimalna odchylka moze miec wplyw na prace zawieszenia. polki mozna naprostowac , ale trzeba to zrobic profesionalnie. kolega evil dobrze gada... jezeli zawieszenie jest skrecone wystarczy je dobrze ustawic.
powrót do góry profil pw
1124603171498ec8f86870d.jpg
Ilość wiadomości: 91
Dodano: 2010-02-23 15:46:40
www.tecrol.bielsko.pl

polecam.
wyslij komplet - zadnego sprawdzania na oko w garazu, to musi byc precyzyjna, laserowa robota.

koszty niewielkie, a jak wroca bedziesz wiedzial ze wszystko jest sprawne.
powrót do góry profil pw
Ilość wiadomości: 408
Dodano: 2010-02-23 23:04:47
Kolega Evil chyba pobierał nauki od P. Didiego w sprawie dokręcania śrub według przykazań książki serwisowej :P Żartuje oczywiście, Evil ma rację. Generalnie wszyscy mają rację, bo na oko to sam wiesz co można... Z mojego doświadczenia skoro półki są krzywe, to lagi na 100% też, lagi zawsze lecą jako pierwsze.
powrót do góry profil pw www
Treść:
Copyright © 2006-2012: MOTOGEN.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wydawcą portalu internetowego MOTOGEN.PL jest Liberty Motors Sp. z o.o. (Wydawca) z siedzibą w Łodzi, ul. Dąbrowskiego 207/225, 93-231 Łódź. Wszelkie prawa do treści, elementów tekstowych, graficznych, zdjęć, aplikacji i baz danych są zastrzeżone na rzecz Wydawcy lub odpowiednio na MOTOGEN.PL.
partner technologiczny:
cms