|
|
Dodano: 2010-08-29 18:24:36
Na wstępie chciałem się przywitać . Cześć wszystkim ;] . Mam prośbę czy moglibyście mi powiedzieć jak nazywa się ten "trick", jeżeli mogę to tak nazwać . Podczas wykonywania tego tricku jeździ się w kółko bez rąk, nie no hander w pionie, a na dwóch kołach . I tu pada moje drugie pytanie czy moglibyście mi dać kilka wskazówek jak go wykonywać ?, bo próbowałem go robić ale niewiem na ktorym biegu, na 1 czy 2 :D oczywiście na wolnych obrotach . czy odważniki w kierownicy w jakimś stopniu mi w tym będą przeszkadzały ? Proszę o łagodne potraktowanie :D.Pozdrawiam ...
ok temat do zamknięcia dowiedziałem się z innego źródła chodziło mi o ZERO ... dzieki wielkie wszystkim
Edytowany 2 razy
(Ostatnio: 2010-08-30 22:25:16).
|
|
|
Dodano: 2010-10-10 10:38:48
Tak jak piszesz, są to tricki typu "zero". Nie mam kompletnie pojęcia w czym mogłyby Ci przeszkadzać odważniki w kierze. Sam trick polega na odpowiednim doborze obrotów i używania hamulca (choć nie koniecznie).
Najprościej mówiąc to na pierwszym biegu podkręć obroty, skręć kierownice maksymalnie (w lewo lub w prawo, mi przykładowo w lewo o wiele łatwiej się robi, bo w każdym momencie możesz podeprzeć się lewą nogą bez odrywania prawej od hamulca) i dozuj heblem tak by utrzymać moto w kółku. Każde naciśnięcie hamulca powoduje odchylenie moto do zewnętrznej strony, odpuszczenie do wewnętrznej. Trick ogólnie do opanowania w dziesięć minut :).
Baza
|