|
|
Dodano: 2011-01-22 16:02:55
Ma ktoś może jakieś doświadczenia z matowymi kaskami?
Jakie są w utrzymaniu? Zostają trwałe ślady po muszych plackach?
Czy to prawda że są bardzo trudne w utrzymaniu i po niedługim czasie wyglądają ... niekorzystnie?
Rzeczywiście przydałby się jakiś dział na ciuchy i ekwipunek...
|
|
|
Dodano: 2011-01-24 17:27:27
Rzeczywiście ciężko utrzymać taki kask. Oprócz brudu od much pozostają również różne przebarwienia, przetarcia oraz rysy, które są dużo bardziej widoczne niż na kasku lakierowanym na połysk.
|
|
|
Dodano: 2011-01-24 21:16:24
gadanie... odpowiedni lakier, nawet matowy, nie stanowi problemu w utrzymaniu kasku w czystości i dobrej kondycji wizualnej. mowa o markowych i dobrej jakości kaskach.
NIE JESTEM ZUPEŁNIE BEZUŻYTECZNY - ZAWSZE MOGĘ BYĆ ZŁYM PRZYKŁADEM!!!
White Aryan Kebab & Tacos
|
|
|
Dodano: 2011-01-25 12:47:57
Wyjmę kask z pudełka, raz się wiosną przejadę i będzie wyglądał jak wycieruch?
Zastanawiam się czy po robactwie - nawet tym zmytym - nie zostają przebarwienia. Co prawda nie chce mi się wierzyć że farba jest niczym nie zabezpieczona, albo wchodzi w reakcję z muszymi plackami.
Na pewno w wystających miejscach farba po pewnym czasie się wybłyszczy - pytanie po jakim czasie? Na czarnym błyszczącym też bardziej widać wszystkie rysy i przetarcia. Pytanie czy "farba" na macie jest bardziej "miękka" od tej na błyszczącym - czy będzie na nim więcej rys?
Macie jakieś doświadczenia z matowymi kaskami konkretnych firm?
|
|
|
Dodano: 2011-01-31 12:18:03
Dysponowalem dosyc dlugo matowym cabergiem (dla plecaczka) i jak dla mnie wygladal o niego lepiej niz czarny blyszczacy.
Na macie nie rzycaly mis ie tak w oczy zarysowania, na metalicu podspodem byl bialy plastik i tak odrazu mialem biale rysy.
Wygladal caly czas super, nie bylo problemow z muchami itd.
Wiec pewnie zalezy na jakis mat sie trafi i jak sie dba o kask. Na metalicu kazdy syf sie rzucaja w oczy, bo sie nie swieci, na macie, zabrudzenia wg mnie mniej sie rzucaja w oczy.
Mysle ze wybor mat czy metalic nie wplywa na ilosc rys. obydwie powloki powinny byc tak samo trwale, ale na metalicu moim zdaniem rysy sa bardziej widoczne.
Rysy i zabrudzenia najlepiek kryja fikusne wzorki :p
|