załóż konto nie pamiętam hasła
wyszukiwanie zaawansowane

FORUM MOTOCYKLOWE / DLA MOTOCYKLISTÓW

FORUM  » OGÓLNE  » MOTOCYKLE  » 

MATOWY KASK

Autor Wiadomość
rat.jpg
Ilość wiadomości: 5
Dodano: 2011-01-22 16:02:55
Ma ktoś może jakieś doświadczenia z matowymi kaskami?
Jakie są w utrzymaniu? Zostają trwałe ślady po muszych plackach?
Czy to prawda że są bardzo trudne w utrzymaniu i po niedługim czasie wyglądają ... niekorzystnie?

Rzeczywiście przydałby się jakiś dział na ciuchy i ekwipunek...
powrót do góry profil pw
Ilość wiadomości: 409
Dodano: 2011-01-24 17:27:27
Rzeczywiście ciężko utrzymać taki kask. Oprócz brudu od much pozostają również różne przebarwienia, przetarcia oraz rysy, które są dużo bardziej widoczne niż na kasku lakierowanym na połysk.
powrót do góry profil pw www
4227.jpg
Ilość wiadomości: 715
Dodano: 2011-01-24 21:16:24
gadanie... odpowiedni lakier, nawet matowy, nie stanowi problemu w utrzymaniu kasku w czystości i dobrej kondycji wizualnej. mowa o markowych i dobrej jakości kaskach.
NIE JESTEM ZUPEŁNIE BEZUŻYTECZNY - ZAWSZE MOGĘ BYĆ ZŁYM PRZYKŁADEM!!!

White Aryan Kebab & Tacos
powrót do góry profil pw www
rat.jpg
Ilość wiadomości: 5
Dodano: 2011-01-25 12:47:57
Wyjmę kask z pudełka, raz się wiosną przejadę i będzie wyglądał jak wycieruch?

Zastanawiam się czy po robactwie - nawet tym zmytym - nie zostają przebarwienia. Co prawda nie chce mi się wierzyć że farba jest niczym nie zabezpieczona, albo wchodzi w reakcję z muszymi plackami.

Na pewno w wystających miejscach farba po pewnym czasie się wybłyszczy - pytanie po jakim czasie? Na czarnym błyszczącym też bardziej widać wszystkie rysy i przetarcia. Pytanie czy "farba" na macie jest bardziej "miękka" od tej na błyszczącym - czy będzie na nim więcej rys?

Macie jakieś doświadczenia z matowymi kaskami konkretnych firm?
powrót do góry profil pw
1124603171498ec8f86870d.jpg
Ilość wiadomości: 91
Dodano: 2011-01-31 12:18:03
Dysponowalem dosyc dlugo matowym cabergiem (dla plecaczka) i jak dla mnie wygladal o niego lepiej niz czarny blyszczacy.
Na macie nie rzycaly mis ie tak w oczy zarysowania, na metalicu podspodem byl bialy plastik i tak odrazu mialem biale rysy.

Wygladal caly czas super, nie bylo problemow z muchami itd.
Wiec pewnie zalezy na jakis mat sie trafi i jak sie dba o kask. Na metalicu kazdy syf sie rzucaja w oczy, bo sie nie swieci, na macie, zabrudzenia wg mnie mniej sie rzucaja w oczy.

Mysle ze wybor mat czy metalic nie wplywa na ilosc rys. obydwie powloki powinny byc tak samo trwale, ale na metalicu moim zdaniem rysy sa bardziej widoczne.

Rysy i zabrudzenia najlepiek kryja fikusne wzorki :p
powrót do góry profil pw
Treść:
Copyright © 2006-2012: MOTOGEN.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wydawcą portalu internetowego MOTOGEN.PL jest Liberty Motors Sp. z o.o. (Wydawca) z siedzibą w Łodzi, ul. Dąbrowskiego 207/225, 93-231 Łódź. Wszelkie prawa do treści, elementów tekstowych, graficznych, zdjęć, aplikacji i baz danych są zastrzeżone na rzecz Wydawcy lub odpowiednio na MOTOGEN.PL.
partner technologiczny:
cms