załóż konto nie pamiętam hasła
wyszukiwanie zaawansowane

FORUM MOTOCYKLOWE / DLA MOTOCYKLISTÓW

Autor Wiadomość
Dodano: 2011-11-19 19:46
http://www.automobilrzesz.pl/pl/0/2/473/0/aktualnosci.html co o tej ofercie myslicie?
prowadź do wątku profil pw
Dodano: 2011-11-19 18:40
Witam,
Jakis czas temu pisalem na tym forum na temat pierwszej swojej maszyny, tylko ze mocniejszej. Wybieralem miedzy Suzuki Bandit 600, a Yamaha Fazer 600. Jednak po zrobieniu prawka na motor oraz przemysleniu paru spraw, zdecydowalem sie zaczac od 250. Jako ze nie znam sie zbytnio na motorach prosze Was, doswiadczonych jednosladowcow o podzieleniu sie w tym temacie swoimi opiniami na temat 250'tek, co zapewne pomoze w wybraniu "tego jedynego". Jesli chodzi o cene to mysle ze w granicach do ok.3-4 tys zł. Sam osobiscie uczylem sie jezdzic na Yamaha SR Classic i calkiem przyjemne wrazenia mi po niej zostaly.
Dzieki z gory za pomoc !
Dodano: 2010-10-10 12:57
Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy są w Rzeszowie szkoły uczące jeździć na motorze w miare"odpowiednio". Chodzi mi tu oczywiście o tryb nauczania, i zaangażowanie jakiekolwiek instruktora. Dużo się nasłuchałem na ten temat. Wyuczona trasa jazdy, zostawienie samego sobie na placu itp. Z góry dziękuje za za informacje !
Dodano: 2010-09-13 19:03
zapraszam cię do mojego tematu "porady dotyczące kupna motoru". Może jakieś istotne informacje uzyskasz :) ja dzięki tym poradom zakochałem się w Suzuki Bandit (planuje kupic 600) zużycie paliwa w mieście to jakieś 5.6l) na trasie ok.7l. przy ciągłej jeździe ok 170km jest to max 9l. Do 100km/h robi w 3.9sec. Przyzwoicie :)
Dodano: 2010-09-02 21:07
motocykl mam już raczej wybrany (Suzuki Bandit 600, który przypadł mi baardzo do gustu!), rozmawiałem ze znajomymi i potwierdzają twoje zdanie, teraz tylko znaleźć dobrą ofertę, jednak z tym się nie spieszę. Sprzęt (kask,strój) również orientuje się w która półke zajrzeć, na temat butów do jazdy nikt mi nie zwracał uwagi jeszcze, nie wiem czy to jest tak istotne. Przy niektórych motocyklach na postoju czasem widuje kask przypięty do motoru linka podobną do kabla telefonicznego od słuchawki, jest to dobry, skuteczny motyw? Jakieś porady dotyczącej ew. bagażnika, jego firmy? Jakieś sprawy bezpieczeństwa "antyzłodziejowego". Konkretniejsze pytania wyjdą pewnie w praniu. Myślę, że na razie wyczerpałem limit pytań
Dodano: 2010-09-02 15:54
na kupnie stroju i kasku nie zamierzam oszczędzać, pewnie skorzystam z twojej propozycji Jarecki i postaram się o kask HJC. Myślę, że do 500zl dam rade. W końcu głowę ma się tylko jedną :) dzięki za propozycje. Masz/macie może jeszcze jakieś inne uwagi,sprawy dla początkującego motocyklisty, które nie są opisane w tym temacie ?
Dodano: 2010-09-01 10:12
Dziękuje wielce za te porady, suzuki bandit przypadlo mi do gustu :) chciałbym spytać, jak motocykliści radzą sobie w lecie i nie tylko ze słońcem, chodzi o rażenie po oczach. Do modelu kasku można dokupić przyciemnianą wymienną szybkę? Bo w takowa znowu utrudnia jazdę po zmierzchu. Jak to wygląda?
Dodano: 2010-08-31 14:14
Dzięki Okrop za informacje, co do stroju chyba z tym będzie największy problem. Praktyczniejszy jest dwu-częściowy, jednak z tego co przeczytałem wypadało aby spodnie były trochę dłuższe, aby nie zawiało. Z kolei przy jedno-częściowym nie ma takich problemów. Znajomy ma problemy z kolanami, gdyż nie mial odpowiedniego stroju, odpowiedni powinien być specjalnie pogrubiony np. na kolanach czy cały nieprzepuszczalny? Co chyba nie jest dobre, bo w lecie można się nieźle upocić. Doczytałem się też informacji na temat pasa nerkowego i "żółwika". Coś o nich możecie powiedzieć? Zbędne, niezbędne?
Dodano: 2010-08-29 23:53

przeczytałem poradnik dla początkujących i jednak stwierdzialem ze 500 w zupelnosci wystarczy np. taka gs500 ktora ma moj znajomy. Może i kolego masz rację, jednak zawsze marzyłem o motorze, na którym moge sie wybrac w trase i taki skuter jednak moich oczekiwań nie spełnia. Z pozyskanych informacji widze, ze rownie duza uwagę musze skoncentrowac na doborze stroju i kasku. Z informacji na stronie wnioskuje ze najlepszy będzie kask integralny ze strojem teksylnym.
Dodano: 2010-08-29 19:21
Witam wszystkich, jestem "bardzo" początkującym motocyklistą, bez większego doświadczenia. Planuje zakup motoru, jednak chciałbym orientować się trochę w temacie jedno-śladów, więc podpytuje znajomych jak i liczę na porady na tym forum : ) Motor wybrałem ze względów praktycznych. ( zdecydowanie mniejszy wkład finansowy w paliwo, niż przy samochodzie, muszę dojeżdżać do centrum miasto co nie byłby takie łatwe samochodem o godzinie 8 rano czy też z powrotem o godz. 15, łatwy w garażowaniu i po prostu chcę mieć motor :) ) Wstępnie interesują mnie motory szosowo-turystyczne, o pojemności od 500-700cm3, w cenie do 10 000zł. Nie znam się na jakości marek, ani innych aspektach. Proszę o porady i propozycje
Dodano: 2010-08-29 9:56
Witam wszystkich, jestem "bardzo" początkującym motocyklistą, bez większego doświadczenia. Planuje zakup motoru, jednak chciałbym orientować się trochę w temacie jedno-śladów, więc podpytuje znajomych jak i liczę na porady na tym forum : ) Motor wybrałem ze względów praktycznych. ( zdecydowanie mniejszy wkład finansowy w paliwo, niż przy samochodzie, muszę dojeżdżać do centrum miasto co nie byłby takie łatwe o godzinie 8 rano czy też spowrotem o godz. 15, łatwy w garażowaniu i po prostu chcę mieć motor :) ) Wstępnie interesują mnie motory szosowo-turystyczne, o pojemności od 500-700cm3, w cenie do 10 000zł. Nie znam się na jakości marek, ani innych aspektach. Proszę o porady i propozycje
Copyright © 2006-2012: MOTOGEN.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wydawcą portalu internetowego MOTOGEN.PL jest Liberty Motors Sp. z o.o. (Wydawca) z siedzibą w Łodzi, ul. Dąbrowskiego 207/225, 93-231 Łódź. Wszelkie prawa do treści, elementów tekstowych, graficznych, zdjęć, aplikacji i baz danych są zastrzeżone na rzecz Wydawcy lub odpowiednio na MOTOGEN.PL.
partner technologiczny:
cms