załóż konto nie pamiętam hasła
wyszukiwanie zaawansowane

FORUM MOTOCYKLOWE / DLA MOTOCYKLISTÓW

Autor Wiadomość
Dodano: 2010-03-25 11:16
Napisz jak to się skończyło. Bardzo mnie (pewnie i nie tylko mnie) ciekawi finał sprawy. A fakt faktem bez prawnika w takich przypadkach ani rusz.
prowadź do wątku profil pw
Dodano: 2010-03-25 10:45
Odkąd zacząłem po zimie jeździć na motocyklu, alkohol juz mnie nie interesuje w ogóle. Pewnie zwyczaje typu szklaneczka whisky czy inne piwo wrócą wraz z nastaniem zimy i uśpieniem w garażu moich pojazdów :D
Dodano: 2010-03-25 10:23
Sam się przekonałem, że "przepalanie" maszyny zimą, ma nieciekawe skutki. Co prawda mam silnik chłodzony powietrzem, ale za to popadały mi po kolei prawie wszystkie świece zapłonowe (przebieg ok. 3 tyś km) ponadto wychlał ponad pół zbiornika paliwa wskutek czego pierwsze jazdy zaczęly sie od nieplanowanej wizyty na stacji paliw. Pomijam fakt, że oleju też ubyło troche więcej niz zwykle. Jak by nie patrzeć jedyną korzyścią był naładowany akumulator. Biorąc jednak pod uwagę straty (świece 120 zł, paliwo 60 zł a o oleju nie wspomnę) to mogłem w tym celu spokojnie kupić prostownik.
Dodano: 2010-03-22 13:23
Artykuły bardzo mi się podobały. Przeczytałem wszystkie jednym tchem i jestem pod wrażeniem. Janusz, masz talenta do pisania i pisz dalej bo szkoda do marnować. A co do faktu, że jesteś duchownym, mam już kumpla księdza i to cakiem normalny i fajny kumpel, więc dla mnie to akurat żadne zaskoczenie. Twoj podejście do zawodu i fakt, że w artykułach nie ma natarczywości zbliża ludzi do kościoła lepiej, niż niejedno kazanie. Podstawa, być najpierw człowiekiem, a potem dopiero księdzem, prawnikiem, policjantem itp itd... to takie trochę moje motto życiowe. Jakoś narazie mi się udaje ;) . Czekam na nastepne artykuły.
Dodano: 2010-03-10 9:23
Witam wszystkich motogenowców. Mam na imię Sławek, jestem z Białegostoku i mam 47 lat. Powróciłem do mojej pasji jaką są motocykle po ponad 23 latach, wcześniej jeździłem od 12 roku życia na wszelkiego rodzaju jednośladach wyposażonych w silnik ;), w tamtych czasach jeździłem na wielu popularnych maszynkach, motorower komar, pegaz , motocykl WSK 125 a później MZ ETZ 250 i na końcu Jawa 350. Obecnie jeżdżę (a raczej czakem na wiosnę aby jeździć) XJ600N. Koń jaki jest każdy widzi więc nie będę wklejał fotek ;) mojego motocykla. Do zobaczenia na szlaku.
Copyright © 2006-2012: MOTOGEN.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wydawcą portalu internetowego MOTOGEN.PL jest Liberty Motors Sp. z o.o. (Wydawca) z siedzibą w Łodzi, ul. Dąbrowskiego 207/225, 93-231 Łódź. Wszelkie prawa do treści, elementów tekstowych, graficznych, zdjęć, aplikacji i baz danych są zastrzeżone na rzecz Wydawcy lub odpowiednio na MOTOGEN.PL.
partner technologiczny:
cms