załóż konto nie pamiętam hasła
wyszukiwanie zaawansowane

FORUM MOTOCYKLOWE / DLA MOTOCYKLISTÓW

Autor Wiadomość
Dodano: 2010-07-03 23:20
Czyli potrzebujesz tzw. dual sport. Ja siedzę w tym już kilka lat. Właśnie w tej klasie motocykli. Ja ujeżdżałem do tej pory Suzuki DR600R, Yamaha XTZ750 ST i teraz KTM 620 LC4.

Patrząc po twoich wymaganiach to właśnie enduro do 180kg wagi i do 50KM będzie najlepszym rozwiązaniem. Dlaczego? Po pierwsze singiel o mocy do 50KM jest super sprzętem do nauki jazdy. Tutaj masz wyprostowaną pozycję, do tego duży skręt kierownicy i jeździsz tym jak rowerem. Waga 180kg na początku będzie w sam raz. Takim sprzętem wjedziesz w cięższy teren a także przelecisz trasę kilkuset kilometrową.
Oczywiście w terenie nie poszalejesz jak crossówką, a na asfalcie nie pojedziesz jak ścigaczem. Na czarnym prędkość przelotowa dla singla to około 100-120km/ w zależności od dobranych przełożeń.
Tutaj raczej będziemy szukać sprzętu z dużą owiewką z przodu, która przyda się w dłuższych przelotach.

Z sprzętów jakie bym tobie poleciał to:
- Honda NX650 Dominator
- Yamaha XTZ660 TENERE
- Suzuki DR650 RSE

Honda i Yamaha tutaj prowadzą jeżeli chodzi o niezawodność. Suzuki niestety zostaje w tyle przez dość awaryjny silnik tj. często padają głowice i dostać na rynku Suzuki bez zatartej głowicy graniczy z cudem.

Co do Hondy i Yamahy to naprawdę trwałe sprzęty. I są one bardzo podobne przez co wybór zależy wyłącznie od gustu kupującego.
Oba motocykle mają już rozruszniki co na pewno będzie dla ciebie bardzo korzystne.

Ja aktualnie ujeżdżam LC4 i powiem Ci dlaczego akurat KTM. Silnik jest tak agresywny, że wszystkie powyższe motocykle przy KTM'ie to są słabiutkie i bardzo przewidywalne oddają moc. Do tego moja wersja LC4 waży tylko 140kg więc jest dość lekka jak na motocykle o poj. 600. Niestety mój rocznik nie posiada jeszcze rozrusznika i jest tylko kopka. LC4 do tego posiada zawieszenie White Power i hamulce BREMBO czyli bardzo wysoka półka zawieszeń i hamulców.

Jak chcesz coś wiedzieć to pytaj.

Aha. Na pewno poczytaj na forach na co zwrócić uwagę przy kupnie ENDURO a w szczególności singla bo bardzo łatwo nadziać się na MINĘ. Polecam kupować od użytkowników forów internetowych, gdzie często znasz dokładnie historię motocykla.
prowadź do wątku profil pw
Dodano: 2010-04-14 11:19
Nie wnikam co was łączy oczko2
Dodano: 2010-04-13 19:55
Hmm... nie interesuje mnie w jaki sposób on przedstawi informacje o LC4. Ważne aby były tam wszystkie informacje bo nie chce mi się non stop tego samego klepać po wszystkich forach ;] A tak to wrzucę linka do artykułu i nich czytają a potem zadają pytania :D
Dodano: 2010-04-13 13:06
Poszło na maila ;]
Dodano: 2010-04-12 20:15
Poczekaj jeszcze dwa dni. Na razie artykuł wrzuciłem na kilka for aby inni specjaliści sprawdzili poprawność danych w nim zawartych dotyczących LC4. Ja jeszcze pracuję na "Wrażeniami z jazdy"
Dodano: 2010-04-12 18:19
Właśnie pracuję nad swoim artykułem o LC4 620. Będzie to opis tego modelu oraz wrażenia z jazdy.

Wiem, że można przez swoje konto przesłać artykuł. Mam tylko jedno pytanie bo nie jestem zbyt dobrym humanistą i przydała by się mojemu artykułowi opinia i poprawka jakiegoś redaktora. Czy jak wyślę artykuł to jest u was taka możliwość przed opublikowaniem go?
Dodano: 2010-01-15 18:55
Cze ;]

Mam na imię Łukasz i pewnie większość kojarzy mnie z innych for motocyklowych ;] Na motocyklach śmiagam już od 9 roku życia, choć prawko mam dopiero 4 lata. Aktualnie ujeżdżam XTZ 750, choć myślę ostatnio dużo o LC4.

Oto moja maszyna i ja:
http://www.motogen.pl/galeria/waszegalerie/go:view/yamaha-xtz-750-super-tenere,art1512.html
http://www.motogen.pl/galeria/waszegalerie/go:view/yamaha-xtz-750-super-tenere,art1511.html

Pozdrawiam wszystkich i pamiętajcie, że lewa zawsze w górze.
Dodano: 2009-02-20 9:38
Dziękuje bardzo :) Mufki za 25 miejsce dojechały:D Wczoraj wieczorem o 19 wysłane, dzisiaj o 9:30 przyjechały. Takiej szybkiej przesyłki to jeszcze nie widziałem :D
Copyright © 2006-2012: MOTOGEN.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wydawcą portalu internetowego MOTOGEN.PL jest Liberty Motors Sp. z o.o. (Wydawca) z siedzibą w Łodzi, ul. Dąbrowskiego 207/225, 93-231 Łódź. Wszelkie prawa do treści, elementów tekstowych, graficznych, zdjęć, aplikacji i baz danych są zastrzeżone na rzecz Wydawcy lub odpowiednio na MOTOGEN.PL.
partner technologiczny:
cms