załóż konto nie pamiętam hasła
wyszukiwanie zaawansowane

FORUM MOTOCYKLOWE / DLA MOTOCYKLISTÓW

Autor Wiadomość
Dodano: 2008-07-13 13:59
Kymco lub bardziej używany-a Aprilla na tch markach bym się koncentrował.

Pozdrawiam
prowadź do wątku profil pw
Dodano: 2008-02-15 8:15
Byłoby lepiej jakby powiedział Orzech coś o nowym (moim Xcitingu) jako osoba postronna.
Ujmę to tak:
To nie jest ten sam pojazd co pierwsze sztuki, które trafiły do sprzedaży.
Inna dynamika, inna praca silnika, lepsze hamulce, zmieniono nawet odrobinę kształt kanapy - stała się wygodniejsza.

Próba gonienia na krótkim odcinku trasy T-maxa (ok. 5-7 km) zakończyła się pełnym sukcesem, przy prędkości licznikowej nieco ponad 160 km na zegarach T-maxa - Xciting nadal pozostawał w lusterkach utrzymując dziarsko tempa grin .

Start ze świateł jednocześnie (razem z T-maxem i SW600) również imponujący.
Tak więc wszyscy, którzy pluli na Kymco teraz będą musieli pogodzić się z tym, że Xciting to dobry pojazd za b.małe pieniążki.
Napiszę niebawem krótki test i porównanie z poprzednim modelem Xcitinga.

Pozdrawiam
Dodano: 2008-02-08 0:03
Witam właśnie rozmawiałem z Izzy-m na gg i zaproponowałem stworzenie dodatkowego działu na stronie głównej.
W katalogu np. News dział "Nadesłane przez Userów" (wszystko co znajdą user-owie w sieci podsłyszane na mieście- plotki, fotki, śmieszne , dziwaczne, niepotwierdzone nowości itp). Dział oczywiście moderowany ale każdy z użytkowników miałby możliwość aktywnego współtworzenia portalu ,Wy zaś skupili byście się tylko na ew. rozszerzaniu tematów sprawdzonych i ciekawych.

Pozdrawiam.

PS. Tak dużo daliście Userom wolności i możliwości do popisu ... czyli jak sie powiedziało A .... powiedzcie B :).

Pozdrawiam Pablos
Dodano: 2008-02-07 17:02
Ja swój sezon rozpocząłem tydzień temu - na razie mało kilosków udało się nakręcić ale ... frajdy co niemiara.
Zaparłem się dotrzeć nowy pojazd w tych trudnych chwlach - tak aby z nastaniem prawdziwej wiosny był gotów całkowicie do śmigania :).
Opisujcie także swoje spostrzeżenia i uwagi dot. jazdy w takich warunkach.

Pozdrawiam
Dodano: 2008-02-07 12:13
To i się lekko przedstawię :

Pablos - warszawa - lekko starszy niż młody :)
Popieprzony na maxa na punkcie SKUTERÓW - od tych małych aż po duże.
Próbowałem normalnego moto .... była R1 .... aż po cruisera Yamaha V-Star(ameryk. wersja Drag Stara)...... ale niestety albo w tym jestem za cienki albo wyglądam jak na psie albo ... albo tych albo jest wiele - poprostu nie dla mnie.

O skuterach trochę wiem więc jak coś ... wal śmiało spróbuję pomóc.

Pozdrawiam
Dodano: 2008-02-07 12:05

Pamiętajmy też o takich faktach jak spożycie "Batonika Pawełek" - to tak jakbyś chlapnął pifko.

mylisz się
jsz

Był swego czasu program na łamach TVP1 - bodajże .... i faktycznie tuż zaraz po spożyciu batonika "pawełek" zawartość % we krwi przekraczała dopuszczalną wartość , ale następne dmuchanie po 2 min pokazywało już o wiele wiele mniejszy wynik by po 10 min całkowicie % znikały na wyświetlaczu. Tłumaczono wtedy w fabryce, że o problemie wiedzą i spróbują znaleź inny zastępczy składnik batonika, który wywołuje takie sensacyjne wskazania.

Natomiast mit o jabłkach i tym podobnych owocach został zdementowany ....

Pozdrawiam
Dodano: 2008-02-07 11:57
Mój garaż zaprasza serdecznie grin , do testów są aż trzy skutery:
Daelim S-five 50 (standart)
Kymco Bet&Win 125
Kymco Xciting 500 AFI Euro3

Jeszcze żaden z powyższych nie był nigdzie testowany ( Kymco Xciting było lecz jeszcze jako gaźnikowe i przed modyfikacjami).

Coraz więcej osób posiadających moto przesiada się w miastach na skutery bądź posiada oba te pojazdy. Skuter i jego możliwości ładunkowe, oraz ochrona przed warunkami atmosferycznym to pojazd ,który właśnie tym bije rekordy popularności.

Pozdrawiam
Dodano: 2008-02-06 15:29
Jestem za 0,0 % ale tylko w momencie gdy, przyłapany będzie natychmiast przewieziony celem potwierdzenia wyniku na krew. Natomiast kożdorazowe użycie alkomatu będzie rejestrowało ten fakt wraz z wynikiem. Unikniemy wtedy ... naciągania wyników w górę przez nie lojlnych stróżów prawa!!!.
Nieuzasadnione przewiezienie na badanie krwi będą obciążani Policjanci na korzyść obwinionego - natomiast za każdego złapanego będą mieli bonusa /premię dość wysoką.
Wtedy obie strony będą się sobie bacznie przyglądać.

Pamiętajmy też o takich faktach jak spożycie "Batonika Pawełek" - to tak jakbyś chlapnął pifko.
Dodano: 2008-01-28 23:21
Do jazdy w garniturze z laptopem i kilkoma innymi drobiazgami bezkonkurencyjnym pojazdem oczywiście skuterem jest BMW C1. Niedosyc, że wygodna i praktyczna to dodatkowo z dachem :). Poprostu ideał na dojazdy do pracy.

Poadrawiam
Dodano: 2008-01-28 20:29
Z tego miejsca pragnę podziękowac, Motogen-owi, Izzy-iemu, rodzinie , partii, prezydentowi , ojcu Rydzykowi,lokalnemu dostawcy internetu i kilku innym za możliwośc wjazdu na tą imprezę - i to całkowicie za darmo!.
grin

Pozdrawiam

PS Gdzie szukac Waszego miejsca wystawienniczego......
Dodano: 2008-01-28 15:39
A potwierdzicie kto jest tym szczęśliwcem ????
Copyright © 2006-2012: MOTOGEN.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wydawcą portalu internetowego MOTOGEN.PL jest Liberty Motors Sp. z o.o. (Wydawca) z siedzibą w Łodzi, ul. Dąbrowskiego 207/225, 93-231 Łódź. Wszelkie prawa do treści, elementów tekstowych, graficznych, zdjęć, aplikacji i baz danych są zastrzeżone na rzecz Wydawcy lub odpowiednio na MOTOGEN.PL.
partner technologiczny:
cms