załóż konto nie pamiętam hasła
wyszukiwanie zaawansowane

FORUM MOTOCYKLOWE / DLA MOTOCYKLISTÓW

Autor Wiadomość
Dodano: 2011-02-01 20:04
Dla niecierpliwych:
Nic z motocyklami.Kierowca karetki dostał mandat z fotoradaru za przekroczenie prędkości.wiózł osobę po wypadku do szpitala.jak to w takich sytuacjach bywa liczył się czas.Niestety dla staży miejskiej liczy się mandat.Jak twierdzi komendant Andrzej Kościański papiery ze szpitala są mało wiarygodne,a na zięciu nie widać błysku niebieskiej lampy karetki.BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ
http://www.tvn24.pl/-1,1691337,0,1,karetka-sygnal-mandat,wiadomosc.html
Aktualnie strona straży miejskiej Kalinie jest zblokowana.Namawiam jednak do próbowania nawiązania z nią kontaktu i szczerego wyrażenia swych emocji.Komendant ANDRZEJ KOŚCIAŃSKI piszcie szczerze i nie owijając w bawełnę.pozdro johnny
prowadź do wątku profil pw
Dodano: 2010-08-31 22:49
Pełna kontrola techniki jazdy dla motocyklistów Lee Parks.jakieś 50 zł na alledrogo.bierzcie czytajcie z tego wszyscy.Chyba nie złe.
Studiując fora internetowe na temat nauki jazdy , czytając książki o tym traktujące , wiem jedno : nie ma jednej zadowalającej odpowiedzi.Jest potrzebny dobry trener,który wyłapie błędy i wyznaczy ćwiczenia.potem długo trzeba się samo kształcić.Uczcie się cholery ,przycierajcie "slajdery"pozdro johnny
Dodano: 2009-10-27 22:31
No cóż?Pod górkę rusza się z przedniego,nie wiem gdzie w przepisach jest coś na temat "hamowania awaryjnego' i jeśli pan jan N chce sobie trzymać hamulec całą reką niech sobie go trzyma.myślę,że nie powiniem zajmować sie egzaminowaniem.Ale tak czy inaczej straciłaś podejście i może być tak,ze kolejne będzie już w nowym roku.
Dodano: 2009-06-10 23:41
Co właściwie trzeba przeczytać bedąc świerzakiem?
Jest kilka pozycji na które trafiłem.Mój prywatny raking jest taki:
"Motocyklista doskonały"D L Hough.Podobno nie wszytko w tej książce to prawda,ale dała mi dobre podstawy.Wiele istotnych zjawisk zaistniało w mojej wyobraźni.Przeciwskręt,ryzyko,technika pokonywania zakrętów.Warto od tego zacząć zgłębiać wiedzę.
Tego samego autora " Strategie uliczne"-to taka skiążka telefoniczna-nudna wyrywkowa, bez ładu i składu podająca bardzo użyteczne informacje.Raczej można tam znaleźć odpowiedź po fakcie czemu tak zrobiłem,oczywiście warto.
"Poradnik motocyklisty" Rafał Dmowski- obecnie dostępne jest drugie wydanie.Sporo techniki,mało na temat jazdy.Polecam wszystkim planującym zakup pierwszego motocykla.
"Jak jeździć motocyklem i skuterem"K Brun A Kwiatkowski -ciekawe historyczne ujęcie tematu.Wydanie z 1964 roku.Polecam,bo sporo można się dowiedzieć o starszych modelach i wbrew pozorom w nowszych ta wiedza się przydaje.
Najnowsza pozycja w mojej mini bibliotece:Tecnika Jazdy motocyklem R Degelmann.Ciekawa pozycja.Ciekawe zdjęcia i szkice.Dobrze wyłuszczona taktyka jazdy.Pierwsza książka po polsku w której znalazłem konkrety na temat jazdy w terenie.
Poza tym liczne artykuły na łamach ŚM,miejsce warte polecenia www.forum motocyklistow.pl .
Może ktoś ma jakieś rady gdzie jeszcze sięgnąć po wiedzę?Poza tym ćwiczyć ,ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć! oczko
Zapomniałem A Twist of the Wrist przyspieszenie Keith Code chyba wyższa szkoła jazdy i raczej dla ścigantów.
Dodano: 2009-03-29 23:30
Poprawię Jeszuę:
zgogluj sobie pro-motor i Tomek kulik.Na kogo wypadnie na tego bęc.Dwie firmy,które spełniają twoje kryteria.Zajżyj na forum motocyklistów.Tam znajdziesz wątki ,które ci wszystko powiedzą.Szerokosci.
Ps. mieszkam w bezpośrednim sąsziedztwie trasy egzaminacyjnej.nie naprzykrzaj mi się zbytnio.
Dodano: 2009-03-29 23:24
Witam.
chciałbym jeżeli jest to możliwe uzyskać od Was troche fachowych porad.
Wiadome jest że kurs nie nauczy jeździć pozwala tylko na zdanie egzaminu, i tu moje pierwsze pytanie :
- czy jest gdzieś na śląsku lub w okolicach jakaś szkoła lub ośrodek doszkalający lub uczący faktycznej jazdy, poznawania motocykla i jego możliwości.

Dobrze gadasz.Jesteś na właściwej ścieżce.Są takie szkoły-internet to kopalnia wiedzy.Poszukaj.2 Wawa,jedna Krakow,jedna Wrocław.Lublin Ci za daleko.

Mój wybór na pierwsze dwa koła to Suzuki Bandit lub Honda Hornet 600 tki, i tu kieruje pytanie:
- czy te modele pozwolą mi na spokojną naukę i poznanie czym jest motocykl ( czy wybaczą mi błędy jako początkującemu) a jednocześnie czerpanie z jazdy wielkiej przyjemności. Moim celem jest wsiąść na motorek, jechać przed siebie i uciec od problemów dnia codziennego.
Ten sam cel mi przyświecił 2 lata temu.Nie potrzeba ci 600 w tym celu,ale wybór wydaje mi sie rozsądny.Ja brałem pod uwagę Cebulę (krórej jestem wyznawcą)CB 500,Gs 500-bardziej narowisty,Kawa R 5-jakby danski?-no taki wiesz delikatny i Yama derwisz.Takie zupełnie standartowe podejście. chytry
Dodano: 2009-03-29 23:11
A ja kupiłem cebulę, z pełną premedytacją.Zrobiłem na niej 3 tyś w sier,wrześ paź list 2008.Dziś po raz 2giw tym sezonie wsiadłem .Zrobiłem 40km i aż żal mi było skrzyni biegów.Kompletna załamka.!Niby jak z jazdą na rowerze,a trzeba przełknąc dumę i zaczynac od początku.Jestem świerzakiem i każdą chwilę jazdypoświęcam na samodyscyplinę i szkolenie.Czytałem jak przedmówcy wsiadali od razu na R1.Gratuluję!Moją kolejną miłością po cebuli(której nie sprzedam!) jest TENERA.Też 50 kucyków,ale to prawdziwy żaglowiec.
Jeszcze wytłumaczcie mi jedno dlaczego "nie honornie "jest wyjechać z garażu mniejszym niż 600?Jakoś nie kumam.
Copyright © 2006-2012: MOTOGEN.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wydawcą portalu internetowego MOTOGEN.PL jest Liberty Motors Sp. z o.o. (Wydawca) z siedzibą w Łodzi, ul. Dąbrowskiego 207/225, 93-231 Łódź. Wszelkie prawa do treści, elementów tekstowych, graficznych, zdjęć, aplikacji i baz danych są zastrzeżone na rzecz Wydawcy lub odpowiednio na MOTOGEN.PL.
partner technologiczny:
cms